Henkilöarvioinnit

Psykologinen henkilöarviointi tarjoaa syvällistä ja luotettavaa tietoa henkilön motivaatiotekijöistä, vahvuuksista ja kehittämisalueista suhteessa työtehtävään ja työkulttuuriin. Henkilöarvioinnin hyödyntäminen rekrytoinnin yhteydessä auttaa varmistamaan parhaan mahdollisen rekrytointipäätöksen.  

Tunnista sopivin ehdokas

Rekrytointiprosessin osana käytetty henkilöarviointi auttaa tunnistamaan sopivimman ehdokkaan kärkikandidaattien joukosta. Monimenetelmäinen henkilöarviointi on tutkitusti paras menetelmä henkilön työ­suoriutumisen ennustamisessa.

Ehdokkaan sopivuutta tehtävään arvioidaan sekä haettavan tehtävän että organisaatiokulttuurin näkökulmasta – peilaamme ehdokkaan vahvuuksia ja motivaatiotekijöistä suhteessa haettavaan tehtävään ja organisaatioon. 

Hyvä yhteensopivuus näkyy työntekijän hyvinvointina ja tuloksekkaana toimintana, edesauttaen organisaation menestystä.

KUPLIN KOKEMUKSIA HENKILÖARVIOINNEISTAMME

Käytimme ensimmäistä kertaa henkilöarviointia osana rekrytointia ja koko prosessi meni todella hyvin. Saimme paljon arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi ja IKIGAIn osaaminen ja ammattitaito vakuutti meidät. Voin suositella IKIGAIta lämpimästi.
EHDOKKAIDEn KOKEMUKSIA HENKILÖARVIOINNISTAMME


”Olen käynyt aiemmin henkilöarvioinnissa toisessa henkilöarviointifirmassa. IKIGAI Assessmentsin henkilöarviointiprosessi erottui kilpailijastaan positiivisesti: henkilöarviointi eteni sujuvasti ja tehokkaasti ja se oli jokaisen vaiheensa osalta laadukkaasti toteutettu. Tunnistin arviointilausunnosta itseni hyvin, ja psykologikonsultin kanssa käymäni sparrauskeskustelu tuloksista auttoi ymmärtämään itseäni lisää. Kaiken kaikkiaan IKIGAI:n henkilöarviointi jätti myönteisen kokemuksen, vaikka en tullutkaan valituksi hakemaani tehtävään.”

 

”Monissa rekrytointiprosesseissa kandidaatti voi kokea, että häntä syynätään ja asetelma voi tuntua painostavalta. IKIGAI:n henkilöarviointiin osallistuessani tätä kokemusta ei minulle tullut – päinvastoin, koin tulleeni kohdatuksi kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti, ja arviointi oli mielenkiintoinen kokemus.”

”Henkilöarvioinnissa onnistuttiin luomaan myönteinen ja turvallinen ilmapiiri, jossa ei tuntenut olevansa syynissä tai arvostelun kohteena. Uskon, että tämä mahdollisti sen, että pystyin olemaan arviointitilanteessa oma itseni ja pohtimaan itseäni avoimesti. Arviointilausunnosta tunnistin itseni suurimmalta osin, mutta paria kohtaa jäin sen pohjalta pohtimaan. Sparrauskeskustelu auttoi kuitenkin ymmärtämään myös näitä kohtia.”

”Henkilöarviointi oli hyvä kokemus, vaikka en tullutkaan valituksi tehtävään. Tunnistin itseni henkilöarviointilausunnosta hyvin. Lausunto oli suorastaan voimaannuttava, ja olenkin lukenut sen läpi jo useaan kertaan. Tuntuu etuoikeutetulta, että minun pohtimiseeni ja kehittymiseni tukemiseen on käytetty näin runsaasti aikaa.”

 

Miksi hyödyntää HENKILÖARVIOINTEJA rekrytointitilanteessa?

1

Varmistat parhaan mahdollisen rekrytointi­päätöksen ja teet kärkikandidaattien vertailusta helpompaa ja luotettavampaa

2

Minimoit virherekrytoinnin mahdollisuuden

3

Hankit tärkeää lisätietoa henkilön johtamisen ja perehdyttämisen tueksi

4

Varmistat sopiiko henkilö työkulttuuriinne

5

Edesautat uuden työntekijän sitoutumista tarjoamalla hänelle mahdollisuuden varmistaa, vastaako työ hänen motivaatiotekijöitään

6

Tarjoat arviointiin osallistuvalle ehdokkaalle mahdollisuuden saada itsetuntemusta syventävää tietoa kehittymisensä tueksi.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä tietosuojaselosteen mukaisesti, sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön